Sessió d’investigació «La reincidència en la justícia de menors»

El dijous 22 de juny, a les 12h, el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada presenta la sessió d’investigació La reincidència en la justícia de menors. Es presentaran els resultats de la investigació duta a terme pel CEJFE que actualitza la taxa de reincidència i descriu les característiques dels joves infractors atesos des de l’àmbit de Justícia Juvenil a Catalunya. Alhora, també es presentarà un estudi específic sobre el perfil de les noies infractores a Catalunya que van complir mesura entre els anys 2010 i 2013. [Programa] [Inscripció]

Conferència «Influència dels Mass Media en les reformes del Codi Penal»

Des de l’Associació Interuniversitària de Criminologia (AIC) han organitzat una conferència sobre la «Influència dels Mass Media en les reformes del Codi Penal» amb la participació de Gerard Vivo i Rubén Mascarell. L’acte serà el pròxim dimecres 31 de maig de 2017 a les 12h a la Sala de Vistes de la Facultat de Dret (UAB). [Cartell]

Conference on Juveniles and Young adult offenders

El 6 i 7 de juny de 2017 se celebrarà a Barcelona la «Conference on Juveniles and Young adult offenders» organitzada per la Confederation of European Probation (CEP) i el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE). El programa combina presentacions plenàries i grups de treball a nivell europeu que tracten específicament temes com la violència, els sistemes de justícia juvenil, el desistiment o les bones pràctiques. Una de les investigadores que hi participarà serà Eugenia Albani, professora del Grau en Criminologia, presentant els resultats de la seva tesi doctoral. Requereix inscripció i és una activitat de pagament.

Acte de cloenda de la FAS

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) organitza per aquest dimecres 24 de maig de 2017 un acte de cloenda per tal de fer visible l’acció duta a terme durant el curs, fer-ne balanç i, alhora, donar veu a les persones que hi han participat. L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB de 12h a 14h. Entre les persones participants hi haurà el prof. Josep Cid, coordinador del Grau en Criminologia i codirector del projecte «De la presó a la comunitat» que, juntament amb una mentora del projecte, explicaran aquest programa d’acció social i recerca. Per participar-hi es requereix inscripció.

Revista e-Criminologia

Des del Grau en Criminologia de la Universitat Autònoma de Barcelona s’ha creat la revista e-Criminologia amb un triple compromís: fomentar la cultura científica entre els alumnes, donar valor a les noves generacions de criminòlegs i divulgar el coneixement d’una manera socialment útil. Per això és una revista oberta, d’accés lliure, on tots els articles han estat elaborats per alumnes o exalumnes del grau en Criminologia de la UAB amb l’objectiu de difondre aquells treballs acadèmics de certa rellevància. Consulteu les normes de publicació i els articles ja publicats.

Esmorzar amb contingut d’INTRESS

Des d’INTRESS han organitzat un Esmorzar amb Contingut pel dijous 18 de maig al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona de 9:15h a 11h. S’hi tractarà la prevenció dels delictes sexuals amb la Dra. Elena Garrido, doctora en psicologia, experta en psicologia jurídica i forense, i professora del Grau en Criminologia. Les places són limitades i cal inscriure’s a: comunicacion@intress.org.

III Conferència sobre Sortides Laborals

Des de l’Associació Interuniversitària de Criminologia s’ha organitzat la III Conferència sobre Sortides Laborals on alumnes graduats en Criminologia de la Universitat Autònoma de Barcelona expliquen les seves experiències per accedir al món laboral. L’acte serà el dimecres 17 de maig a les 12h a la Sala de Vistes de la Facultat de Dret de la UAB i comptarà amb els ponents següents: Elba Álvarez (Suara Cooperativa), Aida Escarré (Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada), Marc Zúnica (Director de Seguretat Hotel SB Diagonal Zero), Albert Algarra i Nidhi Nagdev (analistes de frau a Vueling).

 

Summer School in Forensic Science and Criminology

Des de l’École des Sciences Criminelles – ESC de la Université de Lausanne s’organitza una nova edició de la Summer School que pretén ser una trobada internacional d’estudiants de doctorat que treballin ciències forenses o criminologia. Aquesta trobada tindrà lloc entre el 28 i el 31 d’agost de 2017 a Les Diablerets (Suïssa). Des de l’ESC ofereixen beques per tal de sufragar les despeses de la inscripció i l’estada, i el termini per demanar-les finalitza el 30 de maig.

Jornades professionals: Atenció victimològica a la xarxa

El pròxim dimarts 9 de maig de 2017 s’ha organitzat una taula de professionals de l’execució penal amb el títol “Jornades professionals: Atenció victimològica a la xarxa”. Hi intervindran Pilar Hostaled (Punt d’Informació i Atenció a la Dona – PIAD), Jaume Llampayas (Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència – EAIA), Raquel Sánchez (Programa Fils – IReS), i Carolina Palau (Servei d’Atenció a Homes – SAH). L’acte es realitza en el marc de l’assignatura del Pràcticum – Menció en Execució Penal del Grau en Criminologia, i serà de 10h a 13h a l’Aula Magna de la Facultat de Dret.

Acreditació nivell B2 de llengua estrangera

En relació al deure dels estudiants que van iniciar els seus estudis universitaris el curs 2014-2015 d’acreditar el coneixement d’una llengua estrangera entre les establertes en les proves d’accés amb un nivell equivalent al B2 del marc europeu comú de referència per a les llengües del Consell d’Europa (Llei 2/2014 de 30 de gener), l’equip de Govern de la UAB ha manifestat que l’expedició dels títols oficials de grau a la UAB es farà d’acord amb el marc legal de la Llei Orgànica 6/2001 de 21 de desembre d’universitats. Aquesta llei estableix que els títols amb validesa a tot el territori de l’estat espanyol els expedeix la universitat i que és aquesta, en el marc de l’autonomia universitària, qui elabora i aprova els plans d’estudi d’aquests ensenyaments. Per això l’expedició del títol de grau cursat a la UAB no estarà vinculada a l’acreditació del nivell B2 de llengua estrangera. Tanmateix, la UAB valora la importància del coneixement de llengües estrangeres, com figura en les memòries dels seus plans d’estudis. Per això utilitza els recursos al seu abast per afavorir que tota la comunitat universitària pugui conèixer el seu nivell de competència en llengües estrangeres i trobi els mecanismes que li permetin millorar-la.

Font: http://www.uab.cat/web/sala-de-premsa/detall-de-noticia/informacio-sobre-l-acreditacio-del-nivell-b2-de-llengua-estrangera-en-acabar-els-estudis-1345667174054.html?noticiaid=1345724621924