Inscriu-te a la jornada de Presentació de recerques del projecte Gènere i Execució Penal. Les dones empresonades a Catalunya: perfils, maternitat i estrangeria

El dia 19 de setembre celebrarem la jornada de “Presentació de recerques del projecte Gènere i Execució Penal. Les dones empresonades a Catalunya: perfils, maternitat i estrangeria”, organitzades per l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista i el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

El projecte Gènere i Execució Penal és un projecte de recerca a dos anys liderat per la Direcció General d’Afers Penitenciaris conjuntament amb el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista.

Durant els anys 2022 i 2023 s’han estat desenvolupant un total de nou recerques que, si bé són independents entre elles per la temàtica i els equips que les duen a terme, tenen un propòsit comú: trobar respostes operatives i estratègiques a les necessitats diferencials de les dones al sistema d’execució penal i implementar un model d’organització, intervenció i integració social amb perspectiva de gènere.

En aquesta jornada es presenten els tres primers estudis del projecte Gènere i Execució Penal, pràctiques d’intervenció d’entitats del tercer sector amb ampli bagatge en el treball amb dones privades de llibertat, i experiències de professionals del departament amb un extens recorregut en execució penal i dones.

Programa